Nyakunkon a foci világbajnokság, amelynek a változatosság kedvéért ezúttal Brazíliában rendeznek meg. Miközben azt hisszük, hogy már mindent tudunk a brazilokról, mármint tisztában vagyunk azzal, hogy a fociban világklasszisok, szeretnek szambázni, s a brazil szappanoperákat is van szerencsénk ismerni. Azonban van-e fogalmunk arról, hogy kik az ország neves képzőművészei, írodalmárai, s az Amazonas folyón a Cukorsüveg-hegyen és a Copabacanán kívül melyek az ország jellegzetességei, legyen szó akár földrajzi lokációról, vagy pedig városrészről, épületről?

brasilhome.jpg

Ezen az oldalon egy tipikus brazil otthonba látogatunk, amelynek a szobáit bejárva megismerkedhetünk a csodálatos ország irodalmával, képzőművészetével, film- és zeneművészetével, gasztronómiájával ( néhány ital- és ételkülönlegesség elkészítésének a fortélyait is elleshetjük), s persze az oldal böngészése közben az is kideról, hogy a brazilok nemcsak labdarúgásban értek el kiemelkedő eredményeket, ja és az is, hogy nem csak Rióban rendeznek fergeteges karneválokat, hanem az ország más városaiba is érdemes ellátogatni, ha éppen bulizni szeretnénk.

 

 

 

 

Címkék: turizmus gasztronómia Brazília Foci VB

A bejegyzés trackback címe:

https://internetia.blog.hu/api/trackback/id/tr616220429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása