"Gyönyörűen írt magyar..."

 2014.05.20. 00:44

"Uniós üzleti és útikalauz"- állítják szerzői a Horvát - Magyar Európai Panoráma, hírportálról amelyet az impresszum alapján az eszéki EU za građane – Građani za EU civil szervezet projektumaként indították el. Maga a honlap egyébként hírportálként, legalábbis horvát nyelven szépen ellátja a feladatát, amennyiben viszont a magyar zászlóra kattintva, édes anyanyelvünkön szeretnénk elolvasni az infókat, igencsak meglepődünk, mivel a szerkesztők, annak ellenére, hogy a portál címe alapján a horvátok és magyarok kapcsolatának a fejlesztését tűzte ki célul, egyáltalán nem vette a fáradtságot, hogy tisztességesen lefordítsák a szövegeket, hanem a létező legkönnyebb utat választva a Google fordítójára bízták a dolgot. 

Fogalmam sincs, hogy mennyi pénzt nyúlhattak le az uniós pénzforrásokból, s őszintén szólva nem is érdekel, de erősen kétlem, hogy éppen egy fordítóra ne futotta volna a projektum által elnyert eurókból. Eszéken, a horvátországi magyarság művelődési központjában nagyon könnyű lett volna találni egy épkézláb újságírót, aki szépen gatyába rázta volna a magyar szövegeket is. Ja, hogy utána őt is ki kell fizetni? Jebiga, abból a pár (tíz)ezer eurós támogatásból minden jel szerint nem futotta ilyesmire.

guglimagyar.jpg

A nagyobb méretért klikk a képre!

Az impresszumban egyébként „gugli-magyarul is elolvasható szépen az, hogy :

A projekt célja az, hogy javítsa a vállalkozások versenyképességét, hogy a gazdaság és az állampolgárok ösztönzése és támogatása az az e-business megoldások, és ezáltal javítsák a hatékonyságot és a termelékenységet, minőségi termékek és szolgáltatások, valamint az információhoz való hozzáférés és a piacok tudatosságának növelésével és az e-business és e- kereskedés. elektronikus üzleti (e-business) tartalmazza az összes által végzett tevékenységek jogi vagy természetes személyek létrehozása és cseréje áruk vagy szolgáltatások, a modern információs és kommunikációs technológiák. Mindannyian tudjuk, hogy az elektronikus kereskedelem (e-commerce): az az internet és az elektronikus kommunikáció a marketing és értékesítési termékek és szolgáltatások”

A konkrét cél:

- találkozási lehetőséget nyújtani a helyi közösségek lakóinak szerte az EU-ban annak érdekében, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, nézeteiket és értékeiket, és tanuljanak a történelemből és hozzon létre egy új jövőt

- Ahhoz, hogy Európa közelebb kerüljön polgáraihoz támogatásával az európai értékek és vívmányok, miközben a múlt

- Ösztönzése interakció az állampolgárok és szervezetek minden országban, hozzájárulva a kultúrák közötti párbeszédhez, hangsúlyozva mind a sokféleség és az egység, valamint értékeket és eredményeket

Vegyen részt hozzanak létre egy európai egyesült és általa nemesebbé kulturális sokszínűség, és ezáltal fejlesszék az állampolgárság, az üzleti lehetőségek az EU kínál.

Dolgozunk a fejlődő európai identitástudat, amely a közös érték, a történelem, a kultúra ....”

 

Egyszóval, valójában gyönyörűen írt magyar: ösztönözve interakció az állampolgárok és szervezetek minden országban, hozzájárulva a kultúrák közötti párbeszédhez, hangsúlyozva mind a sokféleség és az egység, valamint értékeket és eredményeket...

Leülni...elégtelen!

Címkék: pályázatok portál magyarság újságírás Google Horvátország Google Translate

A bejegyzés trackback címe:

https://internetia.blog.hu/api/trackback/id/tr996183713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása