Tudom, az utóbbbi időben igencsak ráhúztam magamat a különböző interaktív térképekre, de igérem, egyelőre ez lesz az utolsó, s belátható ideig nem foglalkozok majd ilyesmivel. Mindenesetre a Kaspersky Labs által működtetett, a számítógépeket világszerte érő cyberfenyegetéseket valós időben bemutató interaktív térkép mellett semmiképpen sem szabad elmenni egy árva kukk nélkül, mivel a számítógépeinken tárolt adataink talán sohasem voltak annyira sérülékenyek, mint manapság, s a közismert, vírusirtókat gyártó cég térképe is arról tanúskodik, hogy igencsak trehányak vagyunk a számítástechnikai kütyüjeink védelmét illetőleg.

cyberthreath.jpg

A képernyőnkön megjelenő glóbuszról leolvashatjuk, hogy mely számítógépes vírus típusok a legelterjedtebbek, s akár globális, akár pedig lokális ( egy ország) szintjén is lemérhetjük, hogy mennyire fertőződöttek a számítógépek világszerte. A térképen ezenkívül feltüntették azt is, hogy

mely országok a listavezetőek a vírusfertőzések terén.

Példának okán a Kaspersky Labs top-listájának első helyén az oroszok gépei a legszennyezettebbek, utána a vietnámiak következnek majd pedig India a harmadik. Elgondolkodtató, hogy a tízes lista élbolyában olyan országok is szerepelnek mint az Egyesült Államok (4.) és Németország (5.). Úgyszintén előkelő, hatodik helyen található Kína, őt követi Indonézia, majd pedig Franciaország, Kazahsztán és Ukrajna található a első tíz között. Érdekességképpen Szerbia a 95., Magyarország pedig a 69. helyen áll a fertőződöttség terén.

 

Címkék: térkép www Számítástechnika World Wide Web számítógépes vírusok

A bejegyzés trackback címe:

https://internetia.blog.hu/api/trackback/id/tr336293955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása