A cyberháború árnyékában

 2014.07.25. 20:25

A internetes hírportálokon, illetve az újságokban lassan naponta olvashatunk arról, hogy párhuzamosan a „szokványos” háborúkkal, az egymással szemben álló felek hackerek ezreit vetik be, hogy a digitális fronton is mind nagyobb csapást mérjenek az ellenségre. A német Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), német országos napilap netwars / out of CTRL című internetes dokujában most közönséges netvándorként is betekinthetünk erre, a sokak számára láthatatlan harctérre, ahol a legújabb digitális technológiák árnyoldalát is megismerhetjük.

nsa2.jpg

Az oldalon Nikolai Kinski, egy eléggé tenyérbemászó arcú „digitális fegyverkereskedő” kalauzol el minket a cybertér sötét oldalára, s mutatja meg nekünk, hogy azonkívül, hogy talán mi is ideális „cyber-ágyútöltelék” lehetnénk, az általunk használt számítógép operációs rendszerének, a gépünkre felinstallált szoftvereknek és meghajtóknak, az általunk látogatott weboldalaknak és a különböző kütyüjeinknek köszönhetően mi is igencsak sérülékenyek vagyunk, vagy legalábbis , nem kell a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) célpontjának lennünk ahhoz, hogy féltve őrzött információink avatatlan kezekbe kerüljenek. Az ötrészes web-dokuban számos IT - és biztonságtechnikai szakértő véleményét is meghallgathatjuk a téma kapcsán. Az oldal szerkesztői két ajándékkal is előrukkoltak a látogatók számára. Az Iphone tulajdonosok számára egy képregény – applikációt tettek letölthetővé, de ezenkívül egy hi-tech thrillert elmesélő audio és e-book is leszedhető az oldalról.  

Címkék: internet társadalom újságírás Számítástechnika Press World Wide Web

A bejegyzés trackback címe:

https://internetia.blog.hu/api/trackback/id/tr16531351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása