Éjszakai séta Marseille-ben

 2014.06.08. 12:43

A franciaországi Marseille városának a neve hallatán minden tisztességes Rejtő Jenő rajongónak hangosabban kezd dobogni a szíve, s felcsillanak a szemei, mert hát számos Rejtő regényhős kalandja rajtol el Franciaország második legnagyobb városából, hogy ezt követően kevésbé szerencsés körülmények közepette a sivatag kellős közepén, idegenlégiósként folytatódjon, egy all inclusive-nek igérkező ( hőség, szomjhalál, skorpiók, morcos tuaregek, még morcosabb kiképzőőrmesterek) erőltetett menetelés szerencsés nyerteseként. A Google által működtetett, a street-viewvel, interaktív térképpel és multimédiával ötvözött honlapon most bárki tehet egy éjszakai túrát a legnagyobb francia kikötővárosban, de Rejtő főhőseivel ellentétben, egy kikötői késdobálóba se térhetünk be, ehelyett a városban élő street-art művészek alkotásaiban gyönyörködhetünk,

marseille.jpg

A graffitiket természetesen közelebről is megvizsgélhatjuk, miközben az angol nyelvű narrátor részletes információval szolgál az alkotásokról és a graffitit jegyző utcai művészről is. De ezenkívül még számos érdekességet megtudhatunk a mai ízmir tartományból érkezett görög hajósok által alapított város történelméről.

 

Címkék: képzőművészet street art Google Google Maps Street View

A bejegyzés trackback címe:

https://internetia.blog.hu/api/trackback/id/tr176288226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása