Budapest (is) víz alá kerül

 2014.05.09. 19:00

A mai nap folyamán már megemlítettünk egy honlapot, amely az éghajlatváltozás veszélyeire igyekszik felhívni a szörfözők figyelmét, de a worldunderwater.org oldalán sokkal drasztikusabb módon próbálják észhez téríteni az emberiséget, mielőtt még mindannyian szépen lassan víz alá kerülnénk a globális felmelegedés következtében.

budapest_1.jpg

Az interaktív oldalt lényegében a június 5-én esedékes környezetvédelmi világnap népszerűsítése céljából indította el a CarbonStory elnevezésű, környezetvédelmi projektumokat közfinanszírozó oldal. A honlapon a Google Maps Street View alkalmazását állították csatasorba, hogy bemutassák, miképpen is néznek majd ki a világ városainak az utcái, amennyiben megemelkedik a tengerek vízszintje. A kidolgozás lényegében tökegyszerű, mivel ugyanazt az effektust alkalmazza minden lokációra, s a víz szintje sehol sem változik az adott helyszíntől függetlenül. Ettől függetlenül minden tekintetben le a kalappal az oldal szerkesztői igyekezete előtt.

Miután jól „kilubickoltuk” magunkat a világ kisebb - nagyobb városaiban, az oldalon található kalkulátor segítségével kiszámíthatjuk ökológiai lábnyomunkat is, s megtudhatjuk, hogy miképpen csökkenthetjük ezt, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a távoli jövőben ne ladikkal kelljen végigcsónakáznunk szülővárosunk utcáin.

 

 

Címkék: térkép környezetvédelem éghajlat változás Google Google Maps Street View Nemzetközi szervezetek

A bejegyzés trackback címe:

https://internetia.blog.hu/api/trackback/id/tr916144100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása