A tortasütés világnapja

 2014.05.18. 00:00

Május 18-a a magyarság és a világ történelmében is jeles napnak számít. 1514-ben ekkor tört ki a Dózsa György által vezetett felkelés, 1521-ben pedig I Szulejmán ezen a napon üzent hadat Lajos királynak. 1990-ben Mindszenty bíboros rehabilitációjára került sor, de úgyszintén ezen a napon írták alá a Kelet- és Nyugat-Németország újraegyesüléséről szóló államszerződést is. 1920-ban ezen a napon született Karol József Wojytlá, aki II János Pál pápaként írta be magát a világtörténelembe, 1980-ban pedig úgyszintén a mai napon intett búcsút a világnak és akasztotta fel magát Ian Curtis, a Joy Division énekese. A világnapok közül a múzeumok nemzetközi napját, s természetesen az internet világnapját ünnepeljük, de a bejegyzésünkkel mégsem ez előtt tisztelgünk, hanem a torta- és a süteménysütés világnapja kapcsán olvashatunk néhány sort, amelyet minő csoda úgyszintén ezen a napon ünnepelnek. A fáma szerint ilyenkor valamilyen süteménnyel illik előrukkolni, amelyből egy szelettel természetesen a számunkra legkedvesebb személyt kell megajándékozni.  

bakingday.jpg

A  világnapnak természetesen van saját honlapja is, amelyen keresztül a kedvesünket meghívhatjuk egy finom, általunk elkészített sütire, s természetesen különböző receptek közül is válogathatunk.

Amennyiben pedig túl lusták vagyunk a sütkérezéshe, s kedvesünk sincsen, akit megajándékozhatnánk, akkor néhány süteményes játékkal is elüthetjük a szabadidőnket.  

Címkék: történelem receptek gasztronómia főzőcske sütemények

A bejegyzés trackback címe:

https://internetia.blog.hu/api/trackback/id/tr996178545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása