Happy 25th Birthday WWW!:)

 2014.05.01. 22:47

Szinte hihetetlen, hogy már egy negyed század telt el azóta, hogy Tim Berners-Lee, angol, számítástechnikával foglalkozó tudós egy papíron lejegyezte, hogy szerinte miképpen is kellene kinéznie az internetnek, amit ő Világhálónak ( World Wide Web) nevezett el.  

www.jpg

Gyakorlatilag ezzel robbant ki az információs forradalom, amely azóta teljes egészében megváltoztatta az emberek életvitelét, s az internet meghatározó része lett mindennapjainknak. A jublieum alkalmából készült el, s vált elérhetővé a puritán, de könnyen áttekinthető oldal, amelyen egy idősíkon mozogva követhetjük végig az internet fejlődését, egészen a feljegyzés születésétől kezdve, az első kezdetleges internetes keresők létrejöttén, a fájlcserélő programok kifejlesztésén, s a dotcom lufi kipukkanásán keresztül egészen a „Snowden-aktákig”.  

Címkék: internet www Számítástechnika World Wide Web Tim Benners-Lee

A bejegyzés trackback címe:

https://internetia.blog.hu/api/trackback/id/tr336102655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása