Egy újabb érdekes térkép-alkalmazással rukkolt elő a Google. A Global Forest Watch (Globális erdőfigyelő) segítségével a világ faállományának az állapotát követhetjük világszerte a számítógépünk képernyőjén. 

gfw.jpg

az internet-óriás - immáron több mint 40 együttműködő céggel karöltve - nagy sebességű internet kapcsolat és műholdas technológia segítségével távoli adatokat gyűjti össze és értékeli ki ezeket.  

Az oldal könnyen kezelhető, felhasználóbarát. Különböző térkép fedvényeken tekinthetjük át a Föld erdőinek állapotát, A jelenlegi helyzet mellett egészen 40 évre visszamenőleg lapozhatunk vissza egy idősíkon, s megnézhetjük akár azt is, hogy mennyire kritikus a helyzet a saját lakókörnyezetünkben is.  

Címkék: térkép fakitermelés erdők Google Google Maps Forest Global Forest Watch

A bejegyzés trackback címe:

https://internetia.blog.hu/api/trackback/id/tr46099815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása