Érdekes interaktív honlappal rukkolt elő minap az angol The Guardian napilap. Ugyanis az újság által kifejlesztett interaktív honlapon megtekinthetjük, hogy az okostelefonok mennyire (nem) felelnek meg a környezeti fenntarthatóság szigorú mércéinek. A honlap alkotórészeire bontja a telónkat és ezekre kattintva részletes információt kaphatunk a nyersanyagokról, amelyből készülnek, de egyben elkalauzol minket azokba az országokba, városokba és bányákba is ahol fáradtságos, embert nem kímélő munkával kitermelik ezeket, s a napilap újságírói által készített riportokon keresztül tájékoztatnak minket a bányáknak, illetve az itt alkalmazott technológiáknak a környezetre gyakorolt ártalmas hatásairól is. 

smart.jpg

Mielőtt még bárki is, az itt olvasható megrázó írások elolvasása után kukába dobná a kisokosát, a The Guardian munkatársai, a rend kedvéért az okostelefonok pozitív tulajdonságaira is kitérnek. Példának okán megemlítik, hogy ezek a kütyük komoly segítséget ahhoz, hogy az interneten mielőbb megjelenjenek az aktuális történésekről szóló információk. Az időjárás- és természeti csapás előrejelző applikációk ( pl. hurrikánok mozgását követő androidos alkalmazások) köszönhetően jelentősen lecsökkenthetik a katasztrófában életét vesztő emberek számát, de már letölthetőek olyan alkalmazások is, amelyekkel a katasztrófasújtott területen felgyorsítható a mentés. Ezenkívül léteznek olyan alkalmazások is, amelyek a mezőgazdaságban, a bankügyletek intézésekor könnyítik meg az okosmobil tulajdonos dolgát, ahogyan olyanok is, amelyek az egészségünket felügyeli, illetve a védelméhez kaphatunk hasznos tanácsokat.

 

 

 

Címkék: társadalom környezetvédelem okostelefon smartphone The Guardian

A bejegyzés trackback címe:

https://internetia.blog.hu/api/trackback/id/tr236105217

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az iPhone dekonstruálása 2014.05.03. 17:10:49

ÁÁ... leesik az állad, ha felfogod ezt a két ábrát! Még egyszer mondom, imádom az Information is beautiful oldalt! Szóval ez a Ben Miller fizikailag (ökológiailag = környezeti erőforrásilag), társadalmilag és az individuum mentén atomnyi aspektusaira...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása